Nieuws Juni 2020

16-06

Barça - Leganés 2-0

Voor het eerst sinds de Corona uitbraak werd er gevoetbald in Camp Nou. Een leeg Camp Nou, wel te verstaan. Barça maakte dit duel geen fouten en wist het duel met 2-0 te winnen en behoud zo de koppositie in de Primera División.

In de openingsfase ging het spel op en neer. Via Maguel Angel Guerrero kregen de bezoekers in het eerste kwartier nog de grootste kansen. Toch bleef Barça het beste van het spel en kwamen er via onder andere Gerard Piqué wat kansjes. Zoals gebruikelijk kwamen de blaugranas na een half uur pas echt op gang. Dat resulteerde in een doelpunt van Ansu Fati, die met een fraai schot FC Barcelona op voorsprong zette. Kort daarna kon Lionel Messi de voorsprong verdubbelen, maar zijn kopbal miste de kracht om keeper Ivan Cuellar te verrassen.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Het team van Quique Setién was na rust de sterkere ploeg. Halverwege de tweede helft leek Antoine Griezmann de stand op 2-0 te zetten, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van aangever Nelson Semedo. Niet veel later werd een solo van Messi abrupt beëindigd in het strafschopgebied. De penalty die volgde wist La Pulga zelf koelbloedig binnen te schieten. Na deze treffer liet Barça de teugels een beetje vieren. In de slotfase kreeg Riqui Puig toch nog wel twee goede mogelijkheden, maar zijn pogingen smoorden in de defensie van Leganés. In het restant van het duel werd niet meer gescoord, waardoor de eindstand bij 2-0 bleef.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Junior Firpo, Lenglet, Piqué (73’ Umtiti), Sergi Roberto (54’ Nelson Semedo), Arthur (73’ Riqui Puig), Busquets (63’ Vidal), Rakitić, Ansu Fati (54’ Suárez), Griezmann, Messi