Nieuws September 2017

02-09

Barça Legends spelen gelijk

Het tweede duel tussen de Manchester United Legends en de Barça Legends is in een gelijk gespeeld. Op Old Trafford werd het 2-2. Op 30 Juni van dit jaar speelden de legendes van beide teams ook tegen elkaar. De Mancunians wisten dit duel met 3-1 te winnen.

Namens Barça stonden onder andere Edgar Davids, Éric Abidal, Gaizka Mendieta en Patrick Kluivert op het veld, terwijl Ruud van Nistelrooy, Dwight York en Edwin van der Sar het voor de Red Devils uitkwamen. Het duel werd voorafgegaan aan een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vreselijke aanslagen in Manchester, Barcelona en Cambrils.

Al binnen een kwartier stond de thuisploeg met 1-0 voor, toen Dehú Jesper Blomquist in het strafschopgebied ten val bracht. Van Nistelrooy wist vanaf elf meter te scoren. Enkele ogenblikken later wist Davids een mooie solo af te leveren, waarna Kluivert de kans bijna wist te verzilveren, maar Van der Sar stond goed opgesteld. Ondanks het feit dat de blaugranas beter in het spel kwamen, wist Danny Webber na een fraaie solo de score voor Manchester te verdubbelen.

Na rust wist Barça wel orde op zaken te stellen. Eerst wist Luis García de aansluitingstreffer te scoren nadat Simão Sabrosa zijn inzet tegen de paal zag gaan. Slechts 2 minuten later wist Mendieta de gelijkmaker binnen te werken. Helaas wisten beide teams hierna niet meer te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-2.

Bekijk HIER de samenvatting.