Nieuws Februari 2015

21-02

Barça-Málaga 0-1

Op de zaterdagmiddag heeft FC Barcelona dure punten laten liggen in eigen Camp Nou. Gast was Málaga, dat met de zege een einde bracht aan een seizoenenlange reeks van verlies in het Catalaanse stadion.

FC Barcelona leek goed te beginnen met vertrouwen en balbezit, maar dat veranderde toen Daniel Alves in minuut acht de bal ongelukkig terugspeelde. Juanmi profiteerde daar triomfantelijk van en liet Claudio Bravo geheel kansloos: 0-1! Na deze verrassende achterstand moest Barça meteen aan de bak. Málaga stond verdedigend echter uitstekend opgesteld en Barça had de nodige moeite om er doorheen te komen. Keeper Kameni moest er eenmaal met een zweefduik aan te pas komen, en hield Torres op de doellijn de bal uit het doel, maar veel meer kansen kwamen er voor de blaugranas niet voorbij.
Maar al snel werd duidelijk dat het de avond was van nét niet. Barça zette wel aan, maar met weinig overtuiging en gretigheid. Málaga daarentegen rook meerdere malen een kans en legde scherpe counters op de mat, die met moeite door de thuisploeg doorbroken werden. Na het halfuur waren de bezoekers zelfs dicht bij een verdubbeling van de score; de Barça-defensie werd uit elkaar gespeeld en Bravo moest eraan te pas komen om de bal over de achterlijn te werken. Barça sloeg steeds meer aan het prutsen en slaagde er niet in om de gelijkmaker in het eerste bedrijf aan te tekenen.

Na rust kwam Barça scherp uit de startblokken. Het tempo werd opgevoerd, maar Málaga wilde van geen wijken weten. Elke poging van Barça strandde in een voet van een verdediger of in de handen van Kameni. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar wilde maar niet vallen. Barça leed steeds meer balverlies, terwijl Málaga er vaak scherp uit kwam, maar ongelukkig was in de afronding.
De tijd begon te dringen. Er heerste steeds meer irritatie onder de blaugranas in plaats van concentratie, wat het spel weinig ten goede kwam. Málaga wankelde iets meer achterin, maar hield zich uiteindelijk staande. De wissels van Luis Enrique, die onder anderen Ivan Rakitić en Pedro Rodríguez inbracht, brachten weinig met zich mee. Ook de vier minuten extratijd mochten niet meer baten en Barça leed met Barça-onwaardig spel een teleurstellende en dure nederlaag in eigen huis.

Opstelling FC Barcelona: Bravo, Alves (72’ Mascherano), Piqué, Mathieu, Alba, Rafinha (63’ Rakitić), Busquets, Iniesta (67’ Pedro), Messi, Suárez en Neymar

Opstelling Málaga: Kameni, Rosales, Angeleri, Weligton, Torres, Samu (85’ Boka), Recio, Darder, Horta (78’ Duda), Juanmi (50’ Juanpi) en Castillejo

Gerelateerd nieuws