Nieuws Mei 2022

01-05

Barça - Mallorca 2-1

Zondagavond wisten de blaugranas met 2-1 te winnen van Mallorca. Het duel stond in het teken van de terugkeer van Ansu Fatih, die na lange tijd van blessureleed weer zijn eerste minuten maakte. De spits kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Ferran Torres.

Zoals te verwachten had het team van Xavi al vanaf het begin het overwicht. Het duurde alleen tot halverwege de eerste helft voordat de grote kansen zich voordeed. Allereerst leek Ronald Araujo te scoren, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Slechts enkele minuten later wist Memphis wel te scoren namens de blaugranas. Na deze treffer kreeg Barça in de persoon van Aubameyang nog wel de kans om de voorsprong te vergroten, maar de spits kreeg de bal niet goed mee.

Ook in de tweede helft lieten de Catalanen er geen gras over groeien. Slechts tien minuten in de tweede helft wist Sergio Busquets, na een afgeslagen aanval, de score te verdubbelen. Ruim een kwartier voor tijd leek het door Aubameyang 3-0 te worden. Deze treffer werd echter door de VAR afgekeurd. Enkele minuten later wist Mallorca via Raillo toch nog iets terug te doen. Dit was meteen het laatst wapenfeit van het duel.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alves, Araujo, Piqué (28’ Eric Garcia), Alba, Frenkie de Jong, Busquets, Gavi, Ferran Torres (75’ Ansu Fatih), Aubameyang (75’Dembélé), Memphis