Nieuws December 2021

12-12

Barça morst punten in slotfase

Barça probeert vandaag weer zelfvertrouwen op te doen na de uitschakeling in de Champions League. Nico maakte zijn 1e voor FC Barcelona in de 12e minuut 1-0, na een prima pass van Gavi. De jongelingen laten zich regelmatig zien. Na de aftrap is de voorsprong van korte duur. Ter Stegen wordt verslagen door een kopbal van David Garcia 1-1.

De tweede helft is nog niet zo heel erg oud als Abde zijn eerste voor Barcelona in La Liga scort! Wel 1 met een vraagteken er ging een handsbal van Busquets aan vooraf. De voorzet van Dembele belandde via een Osasunaspeler voor de voeten van de jeugdspeler die onberispelijk binnen schoot. Osasuna drong na deze treffer aan en dat resulteerde in de 87e minuut in de terechte gelijkmaker. Luis Avila liet Ter Stegen kansloos met een fraai schot.

Het is de derde wedstrijd op rij zonder overwinning, midweeks verloor Barça met 3-0 van Bayern en mist daardoor voor het eerst in achttien jaar de knock-outfase van het miljoenenbal. Luuk de Jong mocht sinds lange tijd weer opdraven. Hij kreeg een basisplaats vanwege de blessure van Memphis Depay. Door dit gelijkspel is de aansluiting met de top vier ook verder weg. Het aanstellen van Xavi als opvolger van Koeman heeft nog niet zijn beoogde effect.

Opstelling Osasuna: Herrera, Nacho Vidal '74 (Cote), David Garcia, Unai Garcia, Juan Cruz, Manu Sanchez '73 (Torres), Torro, Moncayolo, Barja '68 (Budimir), Ruben Garcia '68 (Brasanac), Kike '68 (Avila)

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Pique, Umtiti, Busquets, Frenkie de Jong, Nico '73 (Mingueza), Gavi, Dembele '81 (Coutinho), Luuk de Jong, Abde '92 (Jutgla)

Foto: www.fcbarcelona.com