Nieuws Mei 2023

02-05

Barça - Osasuna 1-0

De blaugranas hebben een goede stap in de titelstrijd gezet. In het eigen Camp Nou wist het team van Xavi te winnen van Osasuna. Het moest wel van ver komen, want het verschil werd pas in de slotfase gemaakt.

De Catalanen lieten al vanaf het eerste fluitsignaal de aanvallende intenties zien. Het werd gesterkt door het thuispubliek, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Nog net binnen het half uur kwam Barça met een man meer te staan. Jorge Herrando had beide handen nodig om Pedri de weg naar het doel te beletten. Dit kwam de verdediger op een rode kaart te staan. Helaas kon het team van Xavi de man meer situatie niet in de score uitdrukken.

Ook na rust bleef Barça de bovenliggende partij, maar omdat er niet gescoord werd, was iedere uitval van de Basken gevaarlijk. Gelukkig wist invaller Jordi Alba vijf minuten voor tijd de bal in de korte hoek te werken, waardoor de blaugranas met 1-0 voor kwamen. Dit leek het verzet te hebben gebroken. De bezoekers kwamen deze klap niet meer te boven.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Balde (75' Alba), Christensen (53' Éric Garcia), Araújo, Koundé, Pedri, Busquets (75' Ferran Torres), Frenkie de Jong, Gavi (36' Ansu Fati), Lewandowski, Raphinha (53' Dembélé)

Foto: www.fcbarcelona.cat