Nieuws Januari 2024

11-01

Barça – Osasuna 2-0

Donderdagavond speelden de blaugranas de tweede halve finale van de Supercopa. Het toernooi, dat in Saudi Arabië wordt gespeeld, gaat tussen landskampioen Barça, de finalisten van de Copa del Rey, Real Madrid en Osasuna, aangevuld met de nummer drie van de Primera División, Atlético Madrid.

In de eerste helft was het vooral een fysieke strijd. De Basken gaven het team van Xavi niet de mogelijkheid om tot voetballen te komen. Hierdoor leek iedere aanval van Osasuna gevaarlijker dan het werkelijk was. Barça kon hier in de eerste helft weinig tegenin brengen. Veel grote kansen waren er niet voor rust. Voor rust werd er dus ook niet gescoord.

Na rust liet zich eenzelfde spelbeeld zien: Osasuna dat hard werkte en Barça dat er onderuit probeerde te voetballen. Dit resulteerde nog binnen het uur tot een voorsprong van de Catalanen. Robert Lewandowski wist na goed werk van Andreas Christensen en een persoonlijke actie de 1-0 binnen te werken. Na deze treffer wisten de Basken niet heel gevaarlijk meer te worden. Pas in de slotfase wist Barça de score uit te breiden. In de blessuretijd van de wedstrijd wist invaller Yamine Lamal, na goed werk van João Félix de score te verdubbelen. Door deze overwinning staat Barça in de finale van de Supercopa, zondag 14 januari om 20:00 uur.

Opstelling Barça: Iñaki Peña, Balde, Christensen, Araújo, Koundé, Frenkie de Jong, Gündoğan, Sergi Roberto (61’ Pedri), Ferran Torres (61’ João Félix), Lewandowski, Raphina (42’ Lamine Yamal)