Nieuws Maart 2015

08-03

Barça - Rayo Vallecano 6-1

Door de 1-0 nederlaag van Real Madrid tegen Athletic Bilbao kon Barça bij winst tegen
Rayo Vallecano de koppositie overnemen van de Koninklijke. In een goed gevuld Camp Nou wisten de blaugrana’s met 6-1 te winnen van het team van Paco Jémez.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan het duel, waarin de Catalanen al snel op voorsprong kwamen. Luis Suárez wist na een bekeken pass van Xavi de bal in de korte hoek achter Cristian Alvarez te schieten. De Uruguayaan was zeer ijverig in de eerste helft, want slechts enkele minuten na de openingstreffer omspeelde Suárez de keeper, maar wist hij Pedro nét niet te bereiken. De bezoekers uit Madrid bleven druk zetten en verzorgd voetballen en konden er nog gevaarlijk uit komen. Zo kreeg Kakuta een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging over. Barça bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en kreeg via onder andere Lionel Messi, Suárez en Pedro nog kansen op meer. Geen van de kansen voor rust werd benut, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

De blaugrana’s kwamen scherp uit de kleedkamer en wisten al binnen vijf minuten op 2-0 te komen. Barça kreeg een hoekschop te nemen. Jordi Alba kopte de bal na deze corner op de lat. Gerard Pique wist te profiteren van de hectiek die hieruit is ontstaan en zo de score te verdubbelen. Vijf minuten later kreeg het team van Luis Enrique een uitgelezen mogelijkheid om nog verder uit te lopen toen
Luis Suárez werd onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en gaf verdediger Tito zijn tweede gele kaart van het duel, waardoor hij het veld moest verlaten. Hierna Messi van elf meter mocht aanleggen. In eerste instantie miste La Pulga, maar omdat de keeper vroegtijdig bewoog, moest de strafschop worden overgenomen. Deze keer faalde de Argentijn niet en zorgde voor 3-0. Het verzet van Rayo was hierdoor gebroken, wat werd versterkt door het aanvalsduo Messi en Suárez. Na iets meer dan een uur spelen, speelde de Uruguayaan de bal naar La Pulga, die voor 4-0 zorgde. Halverwege de tweede helft, slechts twaalf minuten nadat Messi de penalty had benut, maakte de Argentijn zijn 24e hattrick in La Liga compleet, een record.
De Argentijn kreeg de bal van Rafinha en omspeelde zijn tegenstander, waarna hij knap de 5-0 binnen wist te schieten. Tien minuten voor tijd mocht Rayo de eretreffer maken. Dani Alves kwam onbesuisd in en kreeg de rode kaart. Het team van Paco Jémez kreeg een penalty, die overtuigend werd binnengeschoten door Alberto Bueno: 5-1. Net bij het aanbreken van de blessuretijd wist Suárez na een passje van Messi de eindstand te bepalen op 6-1.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Pique, Mathieu, Alba (69’ Adriano), Xavi, Mascherano (60’ Rakitić), Iniesta (65’ Rafinha), Messi, Suárez en Pedro