Nieuws Januari 2022

12-01

Barça - Real 2-3

FC Barcelona heeft voor de vijfde keer op rij een nederlaag geleden in El Clásico. Hoofdtrainer Xavi moest in zijn eerste Clásico zijn meerdere erkennen in Real Madrid, die in Saoedi-Arabië met 2-3 aan het langste eind trokken. Hierdoor plaatst Real Madrid zich voor de finale van de Spaanse Supercopa en is bekerwinnar Barça uitgeschakeld. Barcelona kwam dapper voor de dag in de vuurdoop van Xavi, waar Luuk de Jong en de kersverse aankoop Ferran Torres direct een basisplaats hadden. 

Real Madrid loerde in het eerste bedrijf vooral op countermogelijkheden en na bijna een half uur spelen was het Vinicius die in de uitbraak toe kon slaan na matig optreden van Busquets. Barça, dat dapper het initiatief probeerde te nemen, was in de val gelopen. Na 40 minuten was daar echter Luuk de Jong, trefzker in een Clásico. Haast per ongeluk werd de bal na slecht uitverdedigen tegen hem aangeschoten waardoor Courtois geklopt was. In het tweede bedrijf wisten beide teams weer eenmaal te scoren - Benzema kon kinderlijk eenvoudig binnentikken en Ansu Fati kopte vlak voor tijd de 2-2 binnen met een zuivere kopbal. 

Barça verweerde zich kranig en bleef de aanval zoeken, maar uiteindelijk was het in de verlenging toch Real Madrid dat kon toeslaan. Barça had de verdediging niet op orde en zag hoe Valverde van dichtbij de vrije hoek uit kon kiezen. Een tegenvaller voor de ploeg van Xavi en de 100ste nederlaag voor Barça in El Clásico. 

Foto: www.fcbarcelona.cat 

Opstelling: Ter Stegen;  Alves ('78 Nico), Piqué, Araujo, Alba; Gavi ('78 Depay), Busquets, De Jong ('46 Pedri); Dembélé, De Jong ('66 Fati), Torres ('46 Ez Abde ('110 Jutgla))