Nieuws Mei 2024

13-05

Barça – Real Sociedad 2-0

In het thuisduel tegen de Basken was het nog lang spannend. De Catalanen hadden het meeste balbezit, maar konden dit helaas niet in de score in uitdrukking brengen.

Het team van Xavi had in de eerste helft het beste van het spel, maar wist slechts enkele minuten voor rust op voorsprong te komen door een treffer van Lamine Yamal.

Ook na rust had Barça het betere van het spel. Door de krappe voorsprong bleef het nog lang spannend.

Een kwartier voor tijd kwam Ferran Torres in het veld voor Robert Lewandowski. De jonge aanvaller kon binnen 30 seconden de score verdubbelen, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook Lamine Yamal kreeg tot twee maal toe de kans er nog een goal bij te maken, maar zijn vizier stond niet scherp afgesteld.

In de slotfase kreeg het team van Xavi de uitgelezen kans om alsnog op 2-0 te komen. Een handsbal van Oierzabal zorgde ervoor dat Raphinha via een penalty de score uitbreidde.

.Opstelling Barça: Ter Stegen, Koundé, Cubarsi, Martínez, João Cancelo, Pedri, Christensen, Gündoğan, Yamal, Lewandowski (76’ Ferran Torres), Raphinha