Nieuws Oktober 2016

26-10

Barça schiet tekort voor Catalaanse Super Cup

Het is FC Barcelona niet gelukt om ook de tweede editie van de Catalaanse Super Cup te winnen. Stadsrivaal Espanyol ging er in Tarragona met de prijs vandoor.

Luis Enrique stelde een drastisch veranderd elftal op. Derde keeper Jordi Masip maakte zijn opwachting tussen de palen en een aantal spelers van Barça B mocht opdraven naast Denis Suárez, Jérémy Mathieu en André Gomes.
Barça domineerde de wedstrijd met balbezit en speelde geduldig rond in een poging de defensie van Espanyol te doorbreken. Het was echter Espanyol dat met de voorsprong aan de haal ging. Hun allereerste onderneming in het zestienmetergebied van Barça na tien minuten spelen was meteen raak: een splijtende pass van José Antonio Reyes belandde bij Caicedo, die Masip omspeelde en raak schoot: 0-1.

Barça mocht zich een kwartier later gelukkig prijzen dat Caicedo en Reyes verzaakten om gevaarlijk balverlies van de blaugranas om te zetten in een verdubbeling van de score. De Catalaanse ploeg behield balbezit, maar kon geen gaatje vinden in de koppige verdediging. Denis Suárez lukte dat wel met een mooie chip, maar Gomes kon hier niet van profiteren.
Vlak voor het einde kwam de mooiste kans voor Barça, wederom op naam van Denis, die een krachtig schot op doel loste, maar keeper Roberto wist de kans te keren en de voorsprong te behouden.

De tweede helft toonde eenzelfde beeld, Barça in balbezit en Espanyol gedisciplineerd verdedigend. Rond het uur speelde Aleñá een mooie bal in, maar Paco Alcácer kon er zelfs volledig gestrekt niet bij.
Opnieuw liet Denis Suárez zich van zijn beste kant zien, continue op zoek naar een sleutelassist of een eigen doelkans. Luis Enrique bracht nog een aantal wissels in om volop voor de gelijkmaker te gaan, maar Espanyol hield ferm stand en kroonde zich tot de winnaar van de Catalaanse Super Cup.

Opstelling FC Barcelona: Masip, Marlon, Denis Suárez, Arda, Aleñá, Carbonell, Paco Alcácer, Nili, André Gomes, Moisés en Mathieu.

Opstelling Espanyol: Roberto, Demichelis, R. Duarte, V. Alvárez, Salva Sevilla, Reyes, Caicedo, Jurado, D. Reyes, Roca en Melendo.