Nieuws Oktober 2020

05-10

Barça - Sevilla 1-1

Het competitieduel tussen FC Barcelona en Sevilla heeft geen winnaar opgeleverd. In Camp Nou kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor Barça het eerste puntenverlies heeft opgelopen onder leiding van Ronald Koeman. Barça staat zodoende op 7 punten uit drie duels en krijgt nu te maken met een interlandonderbreking. Bij Barça kwam Coutinho tot scoren.

Barça-Sevilla was een duel tussen twee vermoeide teams, die beiden al een midweeks duel moesten afwerken. Sevilla scoorde snel de openingsgoal, nadat een voorzet uit de kluts voor de voeten van Luuk de Jong kwam. Die timmerde hard binnen met links en zorgde ervoor dat Barça in de achtervolging moest. Na amper een minuut was de gelijkmaker echter al een feit. Een diepe bal van Messi werd door Navas per ongeluk panklaar neergelegd voor Coutinho, die alleen maar binnen hoefde te tikken.

In het restant van de wedstrijd waren er enkele kansen aan beide kanten. Araujo schoot de bal op de eigen kruising en aan de andere zijde was Frenkie dichtbij een goal in de slotfase, maar uiteindelijk was een gelijkspel een correcte weerspiegeling van de krachtsverhouding. De nieuwe aankoop Dest mocht het laatste kwartier nog invallen door een blessure bij Jordi Alba en heeft dus al zijn eerste minuten op zijn naam staan.

Opstelling Barça: Neto; Roberto, Piqué, Araujo, Alba ('75 Dest); Busquets, Frenkie, Coutinho ('75 Pjanic); Griezmann ('61 Pedri), Messi, Fati ('61 Trincao)