Nieuws Januari 2019

30-01

Barça - Sevilla 6-1

In een enerverend duel wist Barça de halve finale van de Copa del Rey te bereiken door met 6-1 van Sevilla te winnen.

De blaugranas wilden snel de achterstand goedmaken. Dit leidde al in de zesde minuut tot een kansje voor Lionel Messi. Helaas was de inzet van de Argentijn niet zuiver genoeg, waardoor hij nog geen doel trof. Nog binnen het kwartier kwamen de Catalanen alsnog op voorsprong. Messi werd in het strafschopgebied onrechtmatig tegengehouden, waardoor Barça een penalty kreeg. Deze werd fraai binnengeschoten door Coutinho. Even later kreeg het team van Ernesto Valverde via onder andere Luis Suárez en Coutinho de kans om de 2-0 achterstand helemaal weg te werken, maar beide inzetten werden door doelman Juan Soriano van Sevilla. Halverwege de eerste helft kwam Barça in eerste instantie nog goed weg na een redding van Jasper Cillessen na een schot van Quincy Promes, maar Sevilla kreeg een paar seconden later ook een penalty, na een ongelukkig momentje van Gerard Piqué in het eigen strafschopgebied. Deze werd gekeerd door Cillessen. Na een half uur was de achterstand dan toch weggewerkt toen Arthur de bal van ruim 30 meter op doel schoot. Dit schot werd nog op het laatst maar nét van richting door Ivan Rakitić. In de resterende speeltijd voor rust gingen beide ploegen vol voor de winst, waardoor er een aantrekkelijke wedstrijd te zien was, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Na rust bleven beide ploegen het hoge tempo van de eerste helft houden. Nog voor een uur spelen wist Barça op 3-0 voorsprong te komen door een fraaie kopbal van Coutinho en letterlijk enkele seconden later wist Sergi Roberto er op aangeven van Messi er 4-0 van te maken. Nog net binnen het uur leek Coutinho een hattrick te maken, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. De blaugranas lieten hierna even teugels vieren, waardoor Sevilla halverwege de tweede helft via Arana op fabelachtige wijze de 4-1 binnen wist te schieten. De kansen kwamen over en weer. Ruim een kwartier voor rust kreeg Messi de bal van Suárez, maar de inzet van La Pulga werd van de lijn gehaald door de defensie van de Andalusiërs. In de slotfase van het duel kregen de Catalanen via Messi en Sergi Roberto de kans om de score te vergroten, maar hadden pech in de afwerking. Suárez wist na een assist van Jordi Alba, uit een fantastische counter, voor de 5-1 te zorgen. Een gala-doelpunt van Messi, na een aanval over veel schijven, zorgde voor de eindstand van 6-1. Hiermee bereikt Barça de halve finale van de Copa del Rey.

Opstelling Barça: Cillessen, Alba, Lenglet, Piqué, Sergi Roberto, Arthur (90’ Aleña), Busquets, Rakitić (76’ Vidal), Coutinho (81’ Semedo), Luis Suárez, Messi.