Nieuws Mei 2011

17-05

Barça shirt met sponsor

Eerder dit jaar waren er al een aantal versies van het nieuwe thuisshirt van FC Barcelona uitgelekt, maar nu heeft NIKE het nieuwe shirt dan echt onthuld. Het eerste wat meteen op valt is dat er meer verticale banen op het shirt aanwezig zijn. Daarnaast was het al bekend dat de naam UNICEF vervangen zou worden door de nieuwe shirtsponsor Qatar Foundation. Het is voor het eerst sinds de oprichting van de club in 1899, dat Barça nu gaat spelen met een betaalde shirtsponsor. Aan de voorkant valt verder op dat de verticale banen trapsgewijs smaller worden. De mouwen van het shirt zijn geheel blauw en het shirt heeft een ronde hals. Zoals gewoonlijk staat op de linker borst het logo van FC Barcelona en op de rechterborst het logo van NIKE.

Met UNICEF heeft Barça wel een nieuwe overeenkomst gesloten en daarom verdwijnt de naam UNICEF niet, maar komt deze op de achterkant van het shirt onder het rugnummer. Aan de achterkant staat net onder de hals de Catalaanse vlag. De verticale banen op de achterkant worden, net zoals op de voorkant, ook hier weer trapsgewijs smaller.

Het is inmiddels mogelijk om op de Barcelona Fan Shop een 'pre order' te plaatsen voor het nieuwe thuisshirt. De voorlopige, door NIKE aangegeven uitleverdatum van het nieuwe thuisshirt ligt rond 28 juni, maar er bestaat een gerede kans dat dit (veel) eerder is.