Nieuws Oktober 2013

30-10

Barça spelers genomineerd voor Gouden Bal 2013

Messi, Iniesta, Xavi en Neymar zijn de vier spelers van FC Barcelona die genomineerd zijn voor de Gouden Bal 2013. De winnaar van deze prestigieuze prijs wordt bekend gemaakt op maandag 13 januari 2014.

Messi maakt met deze nominatie kans op de vijfde Gouden Bal op een rij. Xavi en Iniesta hebben al eerder op het podium gestaan, maar wisten deze prijs nog niet eerder te winnen. Bijzonder is dat nieuwe Barça aanwinst Neymar, ondanks zijn jonge leeftijd, al twee keer op de shortlist staat. Dit is de eerste keer als Barça speler.

De shortlist bestaat uit 23 spelers en daar staan naast deze vier geweldige Barça spelers, nog een aantal grote namen op. Zo staat natuurlijk van Real Madrid, Ronald op de lijst, maar ook zijn nieuwe teamgenoot Bale. Als ex-Barça spelers staan Yaya Touré en natuurlijk Zlatan op de lijst. Nederland is ook vertegenwoordigd op de lijst, doormiddel van Robin Van Persie en Arjan Robben.

Naast de Gouden Bal, wordt op 13 januari 2014 ook de prijs voor beste trainer uit gereikt. Maar op die shortlist staan geen trainers van FC Barcelona.