Nieuws Mei 2019

07-05

Barça strandt in halve finale!!

Een gehavend Liverpool, Salah en Firmino ontbraken door blessures, stond voor de opgave om een 3–0 opgelopen achterstand in Barcelona goed te maken.

Het begin was dan ook furieus en Barça stond de eerste minuten dan ook onder zware druk. Een foutieve kopbal van Jordi Alba leidde de 1–0 in voor Liverpool door Origi. Het eerste kwartier was het achterin bij Barça erg onrustig en op zijn tijd billen knijpen. Na een kwartier kwam Barça enigszins onder de druk uit en ontstond er zowaar een kans voor Messi, maar zijn schot werd gekeerd tot een hoekschop. Hierna ontstonden er meer kansen voor Barça maar Allisson Becker was alert bij pogingen van Messi. Tot aan minuut 30 golfde het spel op en neer zonder dat dit grote kansen teweeg bracht. Het laatste kwartier voor rust leverde een hoge intensiteit op met in de laatste minuten voor rust, overigens in de extra toegevoegde tijd, nog kansen voor Messi en Jordi Alba om de stand gelijk te trekken. Echter stond wederom Allisson Becker laatst genoemde in de weg en vandaar dat de rust werd bereikt met een 1–0 stand voor Liverpool.

Na rust betrad Wijnaldum bij Liverpool het veld voor de geblesseerde Robertson en Liverpool begon wederom furieus. Barça gaf niet thuis en liet zich terug dringen op eigen helft. Binnen het kwartier had Liverpool de opgelopen achterstand in Camp Nou gelijk getrokken door 2 treffers van Wijnaldum. Dit had het sein moeten zijn voor Barça om de rug te rechten en met een tegen doelpunt zou er weer wat lucht kunnen komen. Helaas gaven meerdere spelers niet thuis en haalden velen ook niet hun normale niveau. Gesterkt door de eigen fanatieke supporters bleef Liverpool geloven in een goed resultaat en dit leverde 10 minuten voor tijd de 4–0 op en het tweede doelpunt van Origi. In de laatste minuten zag Barça geen kans om de hechte muur van Liverpool te slechten en de creativiteit daarvoor ontbrak ook duidelijk.

Wederom geen finale in het grootste kampioenenbal van Europa voor Barça, wel de tweede opeenvolgende finale voor Liverpool.

Opstelling : Ter Stegen, Piqué, Rakitić (80’ Malcom), Busquets, Coutinho (60’ Semedo), Suárez, Messi, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Vidal (75’ Arthur)