Nieuws Februari 2020

07-02

Barça uitgeschakeld in Copa

FC Barcelona is donderdag uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey. Barça in kreeg in blessuretijd een treffer tegen op bezoek bij Athletic Bilbao: 1-0. Barça begon nog prima in San Mamés en zag al snel een poging van Ansu Fati van de doellijn worden gehaald. Het zeventienjarige toptalent vormde een voorhoede met Lionel Messi en hangende rechtsbuiten Sergi Roberto, terwijl Antoine Griezmann op de bank plaatsnam. Frenkie de Jong begon wel in de basis, maar de Nederlander kwam zeker voor rust nauwelijks in het spel voor.

Barça voerde desondanks wel de boventoon, maar creëerde weinig kansen Na een halfuur kwam ook Athletic beter in de wedstrijd, maar Marc-André Ter Stegen hield zijn doel schoon voor rust. In de tweede helft namen de emoties toe. De Jong was nadrukkelijker aanwezig en kreeg na een prachtige steekpass van Lionel Messi geel vanwege een schwalbe. Niet veel later ging hij weer naar de grond maar de scheidsrechter wuifde de roep om een strafschop weg. De Jong wist daarna ook niet af te drukken uit een voorzet van Jordi Alba.

Wissel Fati voor Griezmann maar hij kon Barça eveneens niet aan de voorsprong helpen doordat doelman Unai Simón een sta-in-de-weg was. Nadat Messi vervolgens faalde in de afronding toen Arthur hem voor de keeper zette, leek het duel op een verlenging af te stevenen. Dat was buiten Iñaki Williams gerekend. De rappe aanvaller had de Catalaanse verdedigers al meerdere malen kopzorgen bezorgd en hij werkte een voorzet met het hoofd binnen: 1-0. Het feest in Bilbao barstte daarna los. Het is voor het eerst sinds 2010 dat Barça zich niet plaatsten voor de halve finale van de Copa del Rey.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Piqué (Umtiti), Alba; Sergi Roberto, Busquets, Rakitic (Arthur), De Jong; Messi, Ansu Fati (Griezmann).