Nieuws Mei 2019

26-05

Barça verliest de Copa

Barcelona heeft zaterdag de finale om de Copa del Rey verloren van Valencia (1-2), hiermee kwam een einde aan een winning Copa-streak. Voor Cilissen die wellicht bij de Catalanen vertrekt was het niet het gewenste 'afscheid'.

Direct in de eerste minuut moest Pique al handelend optreden door de bal van de doellijn te werken. Dit zou een wake-up call moeten zijn geweest voor Barça. Defensief was het bij de Catalanen wederom dit seizoen niet top. Na 20 minuten was Cilissen kansloos op een hard schot van Kevin Gameiro, die de kwetsbaarheid van de defensie bij Barça aantoonde, 0-1. Er werden geen lessen getrokken uit de eerste tegendoelpunt want Moreno strafte wedereom defensief zwak werk af. Zijn kopbal vergrootte de marge en zorgde er voor dat Barça aan een inhaalrace moest beginnen, 0-2.

In de tweede helft kwam Barcelona opzetten, Messi met een geweldige actie die eindigde op de paal, in de rebound faalde Arturo Vidal. In de 73e minuut gloorde er weer hoopvoor Barça. Messi raakte van dichtbij het doel nadat keeper Domenech een rebound moest toestaan na een harde kopbal van Lenglet, 1-2.

Het bleef uiteindelijk bij deze eninge tegentreffer, ondank de grote druk op het doel van Valencia. Met kunst- en vliegwerk hield Valencia stand. Het seizoen van Barcelona eindigde hierdoor in mineur...

Opstelling FC Barcelona:

Cilissen, Semedo ('46 Vidal), Pique, Lenglet, Jordi Alba, Rakitic ('77 Aleña), Sergio Busquets, Arthur('46 Malcom), Coutinho, Messi, Sergio Roberto

Opstelling Valencia CF:

Jaume, Paulista, Garay, Gaya, Wass, Guedes, Coquelin, Parejo ('64 Kondogbia), Soler, Rodrigo, Gameiro ('72 Piccini)

Foto: www.fcbarcelona.com