Nieuws Oktober 2014

09-10

Barça vrouwen beginnen in Champions League

Voor het vrouwenelftal van FC Barcelona is het Champions League seizoen begonnen. In het Europese toernooi voor kampioenen uit de diverse landen begint bij de achtste finales. In Tsjechië waren de Catalaanse vrouwen met 1-0 te sterk voor Slavia Praag.

Het elftal van Slavia Praag begon, zoals door Barça coach Xavi Llorens voorspeld, fysiek sterk aan het duel. Het Catalaanse elftal had de handen vol om aan deze druk te ontsnappen, maar het vrouwenelftal van Barça kon er een aantal keer gevaarlijk uitkomen, onder andere door een schot van afstand van Melanie. Ook Sonia kreeg een kans, maar haar inzet ging vlak naast het doel.

In de tweede helft kreeg het Tsjechische team meer grip op de wedstrijd, maar Barça hield stand. Naarmate de tweede helft vorderde, kon het team van Llorens meer onder de druk uitkomen. Dit resulteerde negen minuten voor tijd in de voorsprong voor de Barça vrouwen. Een corner van Alèxia werd hard binnengekopt door Ruth Garcia wat tot de tussenstand van 0-1 leidde. In de resterende minuten werd de voorsprong voor het Catalaanse elftal nog bijna verdubbeld, maar het schot van Virgínia belandde op de paal. Hierdoor bleef de 0-1 tot het laatste fluitsignaal op het scorebord.

De return van deze achtste finale is op woensdag 15 Oktober in het Mini Estadi.

Opstelling Barça: Ràfols, Unzué, Torrejón, Ruth Garcia, Melanie, Virgínia, Gemma, Vicky Losada, Corredera, Willy (56’ Alèxia) en Sonia (67’ Mariona).