Nieuws Oktober 2014

30-10

Barça wint Catalaanse Super Cup

Barcelona heeft gisteravond de Catalaanse Super Cup gewonnen ten koste van stadgenoot Espanyol. In Girona streden beide ploegen om de Catalaanse eer, en na strafschoppen wist Barcelona de beker binnen te slepen. In de reguliere speeltijd bleven beide teams steken op 1-1, dankzij goals van Piqué en Arbilla.

In de eerste helft trad Barça aan met grote namen zoals Piqué, Alba, Suárez en Pedro. Barcelona domineerde in de beginfase, en wist na 15 minuten voor het eerst te scoren. De goal kwam op naam van Gerard Piqué, maar de prachtige assist van Luis Suárez mag ook niet vergeten worden. De Uruguayaan speelde een fantastische eerste helft, en liet zijn typische stijl voor zich spreken. Hij sleurde en frommelde zich een weg langs de verdedigers, en na een kwartier werd hij in de zestien aangespeeld. Op fantastische wijze kapte hij de bal terug, om zo de bal op het hoofd van de vrijstaande Piqué te lepelen. Suárez had even daarvoor al bijna het net gevonden met een kopbal in de verre hoek, maar toen stond doelman Pau in de weg. Barça, onder aanvoering van Pedro, kwam de eerste helft zonder schade door, en Espanyol wist maar 1 kans te creëren. Vlak voor rust kreeg Álvarez de kans 1-1 te maken, maar recht tegenover Masip wist hij de doelman niet te verschalken. Masip stak in uitstekende vorm, en ook in de tweede helft was hij belangrijk met vele reddingen.

Toch kon Espanyol de gelijkmaker binnenschieten via Arbilla, die de mooiste treffer van de avond op zijn naam schreef. Arbilla schoot een vrije trap op prachtige wijze langs de volledig kansloze Masip, en vond de kruising. Daarna bloedde de wedstrijd dood, en de schaarse kansen waren voor beide ploegen. Zo keerde Masip op een volley van Abraham en een kopbal van Jairo. Aan de andere kant vond de ingevallen Xavi Munir, maar de jonge Spanjaard miste een paar centimeter om zijn voet tegen de bal te zetten. Penalty's waren dus het vervolg.

Barça kwam in de strafschoppenserie na een misser van Sandro op achterstand, maar ook Espanyol miste tweemaal. Toen kon Rakitic de beslissende strafschop binnenschieten, en dat deed hij meer dan goed. Hierdoor veroverde Barça de Catalaanse Super Cup, en kan het vizier verzet worden naar Celta de Vigo, die zaterdag wachten.