Nieuws Oktober 2017

22-10

Barça wint van Málaga!

Barça kwam vliegend uit de startblokken en na 2 minuten was het al raak na een voorzet van Lucas Digne, Gerard Deulofeu ronde knap af: 1-0. De meeste Málaga spelers hadden de bal nog niet eens aangeraakt. Dit zette de toon voor de eerste helft, waar Málaga van het kastje naar de muur werd gestuurd. Barça had in de eerste 20 minuten van de partij 75% balbezit, wat van doelman Marc-André ter Stegen bijna een toeschouwer maakte. Degelijk in de verdediging en met mooi verzorgd spel in aanvallend opzicht , was het alleen een kleine teleurstelling dat er voor de rust niet meer gescoord werd.

Bekend scenario

Met niets meer te verliezen, gingen de Andaluciërs in de 2de helft meer druk zetten. Maar Javier Mascherano en Samuel Umtiti maakten iedere poging onschadelijk. Doordat Málaga de verdedigende stellingen verliet ontstond er meer ruimte, waar Barça doorgaans wel raad mee weet. Het duurde daarom niet lang, voordat de sterk spelende captain Andrés Iniesta, in de 56ste minuut met links een hard schot op het doel afvuurde, de bal werd licht van richting veranderd en verdween in het dak van het doel : 2-0. Barça behoudt door de deze overwinning zijn ongeslagen thuisstatus.

Barça komt weer in actie op 24 Oktober, tegen Real Murcia in de Copa del Rey. De aftrap is 21.30 CET.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Digne, Umtiti, Mascherano, Sergi Roberto, Iniesta, Busquets (76' Paulinho), Rakitic, Deulofeu (72' Semedo), Suarez (83' Alcácer), Messi.

Opstelling Malaga: Prieto, Carlos, Baysse, Hernández, Rosales, Adrián, Rolón (68' Cecchini), Castro, Peñaranda (72' Borja Bastón), Keko, Rolán (46' Anõr)