Nieuws April 2010

24-04

Barça - Xerez 3-1

Zonder groots te spelen heeft Barcelona thuis met 3-1 gewonnen van nummerlaatst Xerez. Doelpunten van Jeffren, Henry en Ibrahimovic zorgden voor een goede generale repetitie voor de return tegen Internazionale.
Guardiola koos ervoor om onder anderen Piqué en Messi rust te geven, met het oog op de Champions League. De eerste minuten speelde Barça niet sterk, maar na 14 minuten viel toch de 1-0. Een schitterende steekbal van Xavi op Jeffren lijkt te mislukken wanneer Jeffren uitglijdt. Hij revancheert zich desalniettemin uitstekend en schiet de bal prachtig in de verre bovenhoek. Barça begint te domineren en niet veel later valt de 2-0. Een steekpass van Keita bereikt Zlatan, die de bal panklaar legt voor Henry. Hij tikt de bal simpel binnen en zo lijkt er niets aan de hand. Een minuut later valt echter uit het niets een tegengoal van Xerez. Na slecht dekken schiet Bermejo de bal steenhard in de rechterbovenhoek. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten, behalve dan een mooie vrije trap van Márquez die net naast de kruising gaat.
Na rust komt Xerez fel uit de kleedkamer en dit leidt dan ook tot enkele kansen, maar Váldes bewijst opnieuw zijn waarde voor zijn ploeg. Elf minuten in de tweede helft beslist Ibrahimovic het duel. Goed opkomen van Touré zorgt ervoor dat Zlatan de bal makkelijk kan binnenschieten. Na de 3-1 neemt Barça gas terug en begint het rustig de bal rond te tikken. Veel kansen levert het niet op en ze lijken dan ook met hun gedachten al bij de return tegen Inter Milaan te zitten.
In de slotfase gaat Xerez over de schreef. Een harde charge op Messi betekent het eerste rood voor de hekkensluiter en niet veel later staan er nog maar 9 man op het veld namens Xerez.
En zo eindigt deze wedstrijd in een enigszins makkelijke 3-1 overwinning voor Barça, maar nog belangrijker: Barça komt zonder kleerscheuren uit de strijd en kan zich zo op maken voor de halve finale van de Champions League.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Puyol, Márquez (52’: Piqué), Chygrynskiy, Maxwell, Xavi, Touré, Keita, Henry (73’: Bojan), Jeffren (52’: Messi) & Ibrahimovic.