Nieuws November 2012

17-11

Barça - Zaragoza 3-1

Barcelona heeft ook tegen Zaragazoa zijn ongeslagen status in de competitie weten te behouden. Het elftal van Tito Vilanova won zonder al te veel moeite met 3-1. Sinds lange tijd kon Vilanova weer over Puyol beschikken. Hierdoor stond het vertrouwde verdedigingsduo Piqué en Puyol aan de aftrap.

De Blaugranas begonnen het duel sterk. Met name Alba liet zich goed zien de eerste minuten. Het was dan ook de eerste grote kans die voortkwam uit een voorzet van de linksback. Messi had zijn vizier alleen nog niet op scherp en schoot net naast. Niet veel later bleek dezelfde combinatie wel succesvol. Wederom een sterke aanval van Alba die Messi in 16 wist te vinden. Dit keer had de Argentijn geen problemen voor de openingstreffer. Barça kende nog geen problemen, toch kwamen de bezoekers langzij, en wel door oud Blaugrana “Paco” Montañés. Zijn schot werd met wat geluk via het been van Puyol van richting veranderd waardoor Valdés geklopt was. Weer een tegengoal voor de doelman die 5 maal de Zamora trofee won. Barça wist gelukkig snel weer de voorsprong te pakken. Nu was het Messi die de assist op zijn naam mocht schrijven. De topscoorder dribbelde knap langs 2 verdedigers en behield het overzicht. Song, die helemaal vrij stond ontving de bal en aarzelde niet. De Kameroenees maakte zijn eerste goal voor FC Barcelona.

De tweede helft deden de Blaugranas het een tandje lager. De meeste spelers met de midweekse interland verplichting in de benen kregen het zichtbaar zwaarder. Nog steeds had Barça weinig moeite met Zaragoza. Messi wist zelfs zijn indrukwekkende doelpuntenreeks te verlengen. De Argentijn scoorde prachtig met een bekeken schot in de verre hoek voor zijn tweede van de avond. Dit was alweer de 17 (!!) treffer in La Liga van dit seizoen. Zonder al te veel moeite bleef het team van Tito goed combineren. Zaragoza kon maar met enkele speldenprik gevaarlijk worden. Iniesta was voor Barça nog dichtbij een goal. De middenvelder kreeg Camp Nou nog even van de stoelen maar krulde de bal bovenop het houtwerk. De Blaugranas voetbalde de wedstrijd daarna rustig uit. De reeks van Barcelona begint indrukwekkend te worden. Met 34 punten uit 12 duels en zoals eerder al aangegeven de 16 en 17e treffer van het fenomeen Messi kent Tito Vilanova een perfecte start met zijn Barcelona.

Opstelling Barça : Valdes, Montoya, Piqué, Puyol (Bartra 75’), Alba, Xavi, Song, Iniesta, Pedro (Cesc 78’), Messi, Villa (Tello 61’)