Nieuws Februari 2015

03-02

Barcelona in de achtervolging

Barcelona staat momenteel tweede in de Spaanse competitie, met een punt achterstand op Real Madrid. De hoofdstedelingen hebben echter nog wel een inhaalwedstrijd tegoed, en deze wedstrijd tegen Sevilla zal op woensdag vier februari worden ingehaald. Indien Real Madrid die wedstrijd winnend afsluit bedraagt de voorsprong op Barcelona vier punten, en dus moet Barcelona dit seizoen in de achtervolging. Toch bevalt deze rol als achtervolger Jordi Alba en Marc-André Ter Stegen wel, en zij stonden vandaag de media te woord.

''We hopen dat Real Madrid in de competitie zal struikelen en dat gaan ze ook zeker nog doen. We moeten gewoon onze wedstrijden winnen om in de titelrace mee te blijven doen. Focus is het meest belangrijk, we hebben al vaker laten zien dat we er sterk genoeg voor zijn'', zo spreekt de Duitse reservekeeper. Real Madrid moet nog op bezoek in het Camp Nou, en die wedstrijd zal misschien wel beslissend gaan worden in de titelstrijd. Ook mogen ze nog op bezoek bij Atlético Madrid, en dat zal in de aankomende speelronde gebeuren. Ook Jordi Alba heeft er nog vertrouwen in dat Barcelona kampioen kan worden. ''Als Barcelona-speler hoop ik natuurlijk dat Real Madrid ook wedstrijden zal verliezen. Maar uiteindelijk is het meest belangrijk hoe wij het zelf doen, en daar moet de focus liggen. Als we ze nog zouden willen inhalen moeten we alle resterende wedstrijden winnen, maar zo'n doelstelling is eigenlijk onmogelijk.''

Aankomend weekend zal ook Barcelona het lastig gaan krijgen, want dan wacht de uitwedstrijd bij Bilbao. De Catalanen zullen dan hopen op puntverlies van Real in de stadsderby, maar moet ook rekening houden met de kampioenskansen van Atlético. Wat verwacht u van de komende speelronde, zal Barcelona Bilbao gemakkelijk opzij zetten en zo Real inhalen?