Nieuws Januari 2019

24-01

Barcelona verliest in de Copa

Camp Nou moet het opnieuw doen.

FC Barcelona is de laatste tijd expert geworden van het vernietigen van negatieve resultaten in Camp Nou. We hebben deze maand al een voorbeeld gehad tegen Levante en nu is het tijd om alles opnieuw te doen nadat het met 2-0 verloor van Sevilla in de kwartfinale van de Copa del Rey.

Boateng debuut

Met Leo Messi en Sergio Busquets thuis in Barcelona, Luis Suárez en Jordi Alba op de bank en Kevin Prince Boateng die slechts een dag na zijn officiële presentatie als spits fungeerde in de startersopstelling van Barça was dit een debuut zonder glans.

Sevilla neemt de leiding

De Andalusiërs bleven dreigen na de rust en werden na 58 minuten beloond met de opener. Quincy Promes gaf een prima assist op Juan Sarabia en die maakte een de aangeboden kans prima af. 1-0 Tot dit moment leek een tweede voor Sevilla waarschijnlijker dan een Barça-equalizer. Het was tijd voor Luis Suárez en Philippe Coutinho om het veld in te gaan en de boel wat op te winden.

Dubbele schade

Ze deden precies dat wat van ze gevraagd werd, maar het was inderdaad Sevilla die vervolgens scoorde. Ever Banega bereidde het voor en Ben Yedder bekeerde zijn eerste doel ooit tegen Barça en droeg het op aan de vermiste Emiliano Sala, met wie hij een agent deelt. Het laatste kwartier ging Barça wanhopig op zoek om een uit doelpunt te scoren, en Sevilla op zoek naar een 'dodeijke' derde. Geen van beide partijen kreeg wat ze wilden, over zeven dagen resteert Barça 90 minuten om de stand de goede kant op te draaien.

Foto: www.fcbarcelona.com