Nieuws Januari 2018

21-01

Betis Sevilla - Barça 0-5

De blaugranas wisten zondagavond de drie punten uit Andalusië mee te nemen. In het Estadio Benito Vilamarin was het team van Ernesto Valverde met 0-5 te sterk voor Betis Sevilla. Het enige minpunt van het duel was dat Thomas Vermaelen aan het einde van de wedstijd is uitgevallen.

De Catalanen namen al bij het begin van het duel het initiatief, maar dit leidde niet meteen tot grote kansen. Doordat de thuisclub goed stond opgesteld, wist Barça voor rust nauwelijks een kans te creëren. Toch had het team van Ernesto Valverde het ook niet lastig tegen Betis Sevilla.

Na rust tapte het team van Ernesto Valverde het uit een ander vaatje. Nog binnen het uur werd Ivan Rakitic door Luis Suárez alleen voor de keeper gezet. De Kroaat twijfelde niet en schoof de bal tussen de benen van keeper Antonio Adan. Niet lang daarna verdubbelde Lionel Messi de score. Ook Luis Suárez deed er alles aan om op het scorebord te komen. Halvewege de tweede helft wist de Uruguayaan zijn goal mee te pikken. In het laatste kwart van het duel was de ban van Betis Sevilla definief gebroken. In de laaatste tien minuten zorgde Mess voor de 0-5 eindstand.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba,
Gomes (65’ Paulinho), Busquets (82’ Deulofeu, Rakitić (43’ Umtiti), Sergi Roberto, Messi, Suárez.