Nieuws Juni 2012

24-06

Bezorg Xavi of Puyol de “Gouden Voet”!

Eerder al berichtten wij op onze website dat Carles Puyol en Xavi Hernández genomineerd zijn voor de “Gouden Voet” award. Er kan nog steeds gestemd worden!

De “Golden Foot” award (“Gouden Voet”) is een carrièreprijs voor spelers die op zijn minst 29 jaar zijn en die boven de rest uitsteken met hun sportprestaties (zowel individueel als met hun team), hun persoonlijkheid en hun waardering van het publiek en voetbalexperts. De winnaar wordt gekozen door een jury van mediapartners van Golden Foot en door fans van over de hele wereld. Via de officiële website kan er gestemd worden.

De winnaar mag zijn permanente voetafdruk achterlaten op “The Champions Promenade”, een soort “Walk of Fame” van de internationale voetbalwereld, dat zich bevindt in Monaco. Om die reden kan een voetballer deze prijs maar één keer winnen. Eerder al lieten legendarische spelers als Franz Beckenbauer, Ronaldinho, Ryan Giggs, Diego Maradona, Michel Platini, Ronaldo, Francesco Totti en Zinedine Zidane zich vereeuwigen; ook Ruud Gullit kreeg deze eer in oktober 2011.

Dit jaar zijn Xavi Hernández en Carles Puyol twee van de genomineerden. Ook Nederlander Clarence Seedorf heeft een kans om zijn voetafdruk in Monaco te plaatsen.
Vind jij dat Puyol of Xavi deze eer moet krijgen? Ga dan nu hierheen en stem op jouw favoriet!

De tien genomineerden:
- Gianluigi Buffon, keeper (Italië, Juventus FC)
- Iker Casillas, keeper (Spanje, Real Madrid)
- Didier Drogba, aanvaller (Ivoorkust, Chelsea FC)
- Zlatan Ibrahimović, aanvaller (Zweden, AC Milan)
- Ricardo Kaká, aanvallende middenvelder (Brazilië, Real Madrid)
- Andrea Pirlo, middenvelder (Italië, Juventus FC)
- Carles Puyol, verdediger (Spanje, FC Barcelona)
- Raul Gonzalez Blanco, aanvaller (Spanje, Al Sadd SC)
- Clarence Seedorf, middenvelder (Nederland, AC Milan)
- Xavi Hernández, middenvelder (Spanje, FC Barcelona)