Nieuws Juni 2023

13-06

Blaugrana internationals

Nu het seizoen is afgelopen, staat er nog een interlandperiode op de agenda. Er komen een aantal Barça spelers in actie.

Jordi Alba, Gavi en Ansu Fati nemen het woensdag in de halve finale van de Nations League op tegen Italië. In hetzelfde toernooi speelt Oranje, met Frenkie de Jong tegen Kroatië. Op zondag 18 Juni wordt om 15:00 uur afgetrapt voor plek 3, terwijl om 20:45 de finale begint. Beide duels worden in de Kuip gespeeld.

Marc-André Ter Stegen is voor Duitsland geselecteerd voor drie oefenduels: tegen Oekraïne op 12 Juni, Polen op 16 Juni en Colombia op 20 juni.

Frankrijk, met Jules Koundé en Ousmane Dembélé in de gelederen, neemt het op 16 juni op tegen Gibraltar, waarna er op 19 juni tegen Griekenland gespeeld wordt. Beide wedstrijden staan in het teken van kwalificatie van het EK van 2024.
Andreas Christensen zal het voor Denemarken opnemen, als het vriendschappelijk opneemt tegen Noord Ierland op 16 juni en Slovenië op 19 juni.

Polen, met Robert Lewandowski in de gelederen, speelt op 16 juni vriendschappelijk tegen Duitsland, waarna het op 20 juni het EK kwalificatie duel speelt tegen Modavië.

Franck Kessie is voor Ivoorkust geselecteerd voor het African Cup of Nations duel tegen Zambia, op 17 juni.

Foto: www.fcbarcelona.cat