Nieuws Maart 2014

06-03

Blijven of vertrekken?

Er komen drukke tijden aan voor Andoni Zubizarreta. Volgens El Mundo Deportivo gaat de sportief directeur binnenkort om de tafel met trainer Gerardo Martino en voorzitter Josep Bartomeu. De contracten van tien spelers worden dan besproken.

De grote vraag is dan; blijven of vertrekken? Een groot deel van de spelersgroep ligt al voor jaren vast zodat er een kern is waarop kan worden voortgebouwd. Om te beginnen is het de vraag of José Manuel Pinto nog een seizoen lang als tweede keeper wil fungeren. De Spanjaard is inmiddels al 38 jaar en nadert het einde van zijn carrière.

Dani Alves is de meest opvallende speler van het tiental. De Braziliaan mag eventueel vertrekken bij een goed bod. Maar dan is het ook de vraag of zijn stand-in Martín Montoya blijft. Javier Mascherano is ook een bespreekgeval. Pluspunt is dat hij als vervanger van Puyol kan gaan fungeren.

Alex Song, Sergi Roberto en Cristian Tello mogen met enige regelmaat spelen maar komen nu op een punt in hun loopbaan dat ze meer willen gaan spelen. Een mogelijkheid is om verhuurd te worden of als er een goed bod komt kan de speler verkocht worden.

Over een drietal spelers die nu zijn verhuurd is ook nog onduidelijk wat er met hen gaat gebeuren. Rafinha en Gerard Deulofeu ontwikkelen zich naar behoren maar Bojan Krkic toont week in week uit aan dat hij bij Ajax al moeite heeft om positief op te vallen.

Wat is jullie mening? Wie moet er blijven, en wie mag er (tijdelijk) op zoek naar een andere club. Laat het hieronder weten in een reactie.