Nieuws September 2011

06-09

Brazilië verslaat Ghana met Alves en Ronaldinho

De nationale ploeg van Brazilië kende een teleurstellende Copa América en werd daarna in een oefeninterland verslagen door Duitsland. Maandag wisten de Zuid-Amerikanen eindelijk weer eens een positief resultaat neer te zetten. Ghana werd in een vriendschappelijke interland met 1-0 verslagen.

Het Afrikaanse land speelde bijna een uur met tien man, verdediger Daniel Opare moest het veld verlaten met twee gele en een rode kaart op zak. Het was voor Ghana direct het einde van de aanvallende intenties.

Leandro Damiao, spits van Internacional de Porto Alegre, scoorde vlak voor rust op aangeven van Fernandinho. De aanvaller verschalkte doelman Adam Larsen Kwarasey met een bekeken schuiver. In de tweede helft was het duidelijk dat de Brazilianen met een man extra speelde, tot een tweede doelpunt kwam het echter niet. In Londen, waar de vriendschappelijke interland gespeeld werd, kwam de ploeg van bondscoach Mano Menezes maar niet voorbij Kwarasey. De doelman van Ghana was persoonlijk verantwoordelijk voor het uiteindelijke minieme verschil.

Bij Brazilië stond Dani Alves in de verdediging en vormden Neymar, Leandro Damiao en Ronaldinho de voorhoede. De sterspeler van Flamengo begon in de basis en liet zich via vrije trappen en voorzetten enkele keren goed zien. De voormalig sterspeler van onder meer FC Barcelona en AC Milan voetbalde de volledige 90 minuten.

De Braziliaanse bondscoach Mano Menezes sprak na de oefeninterland vol lof: “Ronaldinho speelde erg goed. Wel moest hij in het begin even wennen aan de snelheid van het spel. Het internationale voetbal is nu eenmaal een stuk sneller geworden. Maar toen Ronaldinho eenmaal zijn ritme gevonden had, was hij niet meer af te stoppen. Het was dat de doelman van Ghana een wereldredding in huis had, anders had Ronaldinho nog gescoord ook.”