Nieuws December 2008

22-12

Busquets tekent tot 2013

In navolging van Xavi Hernández heeft ook Sergio Busquets zijn contract bij Barcelona verlengt. De middenvelder, die dit seizoen vanuit het niets doorbrak, blijft nu minimaal tot medio 2013 blaugrana. Aan zijn prijskaartje is tevens een stevige afkoopsom van 80 miljoen euro geplakt.

"Ik ben zeer content", reageerde de twintig jarige Catalaan. "Het is allemaal zo snel gegaan. Vorig seizoen speelde ik nog in La Tercera (derde divisie) en kreeg ik in de voorbereiding van het huidige seizoen wat speelminuten van de trainer. En kijk nu eens. Hier droomde ik als klein kind al van."

Voorzitter, die bij het heugelijke feit aanwezig was, liet duidelijk weten dat Busquets een volgend voorbeeld van de zo succesvolle opleiding - de cantera - van Barcelona is. "Sergio heeft zich, komende vanuit de cantera, uitstekend weten te handhaven in de selectie. Hij heeft kwaliteit getoond. Zijn doorbraak onderstreept nogmaals de mogelijkheid om vanuit de eigen jeugd door te breken bij Barça 1." 

Sergio debuteerde officieel op 13 september in de thuiswedstrijd tegen Racing Santander (1-1). Vorig seizoen mocht hij al eens meedoen om de Copa Catalunya.