Nieuws April 2024

13-04

Cádiz CF – FC Barcelona

Vandaag, zaterdag 13 april speelt Barça om 21.00 de uitwedstrijd tegen Cádiz Club de Fútbol. Cádiz bezet op dit moment de 18e plaats in La Liga (30 wedstrijden, 25 punten). Het is natuurlijk wel zo dat geen enkele ploeg in la Liga te onderschatten is. Verdedigen is altijd nog gemakkelijker dan aanvallen.

Cádiz speelt hun wedstrijden in het Estadio Ramón de Carranza (21.000 toeschouwers). Barça won de thuiswedstrijd met 2-0. Cádiz Club de Fútbol is een voetbalclub die zijn domicilie heeft in de havenplaats Cádiz in het zuidwesten van Spanje. Zowel winter als zomer altijd een lekker weertje.

Vanaf het seizoen 2020/21 speelt Cádiz CF in de Primera División. De vereniging werd opgericht op 10 september 1910. Huidige trainer: Sergio. Clubtopscorer overall: Francisco Baena (82 doelpunten). Cádiz heeft zowel gespeeld in de Segunda División A, de Segunda División B en zelfs in de Tercera División. Vaak volgde na een promotie weer een degradatie.

Bekende spelers van de huidige selectie: Ledesma, José Mari, Fali, Sergio Guardiola, Ramos, Ocampo, Juanmi, Alcaraz en Mbaye. Niet om echt heel bang van te worden. Cádiz komt moeilijk tot scoren. Slechts 21 doelpunten in 30 wedstrijden. De plaats ligt aan de golf van Cádiz die zich uitstrekt richting Portugal. Columbus begon hier zijn ontdekkingstochten.

Cádiz behoort tot de regio Andalusië. De stad telt 120.000 inwoners. Cádiz fungeert als vissers- en passagiershaven. Cádiz wordt ook wel klein Havana genoemd. Het heeft een mediterraan klimaat. Lekker weertje om een voetbalwedstrijd te spelen.

Normaal gesproken moet deze wedstrijd een overwinning opleveren voor Barça. Het is niet te hopen dat de mannen van Cádiz met z’n allen voor de goal gaan hangen. Ze hebben de punten ook hard nodig tegen degradatie. Gelukkig zijn Frenkie en Pedri weer te zien op het veld.

De overwinning op PSG geeft natuurlijk een enorme boost. Prima wedstrijd met een 2-3 overwinning!!

Volgende wedstrijd: de wedstrijd tegen PSG en op 21 april El Clásico 21.00 in Madrid. Laten we hopen op geen gele kaarten en geen nieuwe blessures in de wedstrijd tegen Cádiz.

Visca Barça!!

Foto:fcbarcelona.com