Nieuws April 2024

14-04

Cádiz – FC Barcelona 0-1

Op maar liefst 8 plaatsen was de opstelling van Barça anders dan tegen PSG. Xavi vond dat deze 11 het karwei zouden moeten kunnen klaren (incl. de invallers). En hij kreeg gelijk: Barça boekte een nipte overwinning op Cádiz.

Het ging niet gemakkelijk. 8 andere spelers betekent nog niet dat ze elkaar goed kunnen vinden. FC Barcelona had het moeilijk met de inzet en werklust van de mannen van Cádiz. Bezongen door ruim 20.000 toeschouwers in een sfeervol stadion, 200 meter van de zee.

De eerste echte kans was in de 20e minuut voor Juanmi. Gevolgd door een kans voor Barça in de 32e minuut; keeper Ledesma tikte de bal over het doel. 4 minuten later de 0-1 door een schitterende omhaal van Joao Félix. Dit doelpunt hoort tot 1 van de mooiste. Een glimlach van oor tot oor.

In de 42e minuut werd een hard schot van Fermín López net van de lijn gehaald. Curieus! Juanmi bleek de gevaarlijkste aanvaller bij Cádiz; in de 45e minuut een kans voor de spits. Zonder resultaat.

In de 2e helft bleef Cádiz op zoek naar de 1-1. Met hard werken en diverse invallers. En om eerlijk te zijn: ze hadden wel een punt verdiend. In de 60e minuut weer een schot van Félix dat net naast ging. In de 62e minuut 3 wissels: Yamal voor Roque; Koundé voor Fort; Pedri voor Christensen. Noodzakelijke wissels om niet het spel uit handen te geven.

In de 78e minuut een fabuleuze redding van ter Stegen. Zijn beste van de avond. Wat een keeper. Daar kun je als verdediging op vertrouwen!

Raphinha kwam nog voor Fermín en Casadó voor Félix (uitgeroepen tot meest waardevolle speler). Teleurstelling bij Cádiz en opluchting bij Barça.

Zo blijven ze in het spoor van Real dat eerder op de dag al had gewonnen van Mallorca. As. dinsdag de return tegen PSG en volgende week zondag El Clásico. Het moet niet spannender worden!!

Visca Barca!!!

Opstelling: ter Stegen, Fort (62”Koundé), Cubarsí, Christensen (62”Pedri), Alonso, Roberto, Romeu, López (80”Raphinha), Torres, Roque (62”Yamal), Félix (85”Casado)