Nieuws December 2008

28-12

Catalunya-Colombia 2-1

Het nationale team van Catalunya heeft vanavond haar interland in winst weten om te zetten. Onder aanvoering van aanvoerder Puyol boekte de Catalanen een verdienstelijke 2-1 overwinning. Bojan was met een treffer en een assist de grote man.

Het spelen van interlands tegen officiele landen betekent voor de trotse Catalanen enorm veel. Het is een ideale mogelijkheid om de trots op de autonome regio te uiten en te kennen te geven dat deze anders is dan Spanje zelf. Vandaar dat Camp Nou ook altijd goed gevuld is tijdens deze interlands.

Ook voor de Barça fans is deze wedstrijd zeer de moeite waard. Vanavond verschenen er maar liefst vier spelers van de blaugranas aan de aftrap. Puyol, Piqué, Busquets en Bojan stonden in de basis elf. Terwijl Busquets een zeer verdienstelijk debuut maakte en zelfs een staande ovatie kreeg bij zijn wissel, was de hoofdrol weggelegd voor Bojan. De absolute publiekslieveling was verantwoordelijk voor zowel de 1-0 als de 2-0. De eerste treffer scoorde hij zelf en viel al in de 15e minuut, de tweede en beslissende bereidde hij voor en werd afgemaakt door Verdu (ex-blaugrana uitkomend voor Deportivo la Coruña). Dit gebeurde na iets meer dan een uur spelen. In de laatste minuut wist Colombia nog de eer te redden door een treffer van invaller Abel Aguilar.

Catalunya: Codina, Puyol, Lopo, Pique, Capdevila, Verdu, Busquets, Sergio, Bojan, Sergio Garcia, Damia.

Gerelateerd nieuws