Nieuws November 2016

23-11

Celtic - FC Barcelona 0-2

Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen Celtic vrij simpel gewonnen en daarmee ook de 1e plaats in de poule veilig gesteld. Als vanouds heerste er een geweldige sfeer op Celtic Park, maar toch was Barça daar niet van onder de indruk. Celtic probeerde het wel en speelde fel, maar kon de Spaanse verdediging pas in de 36e minuut enigszins in de problemen brengen. Het schot van Dembélé was uiteindelijk een simpele prooi voor ter Stegen. Daarvoor was het aan de andere kant voornamelijk Messi die de Schotten pijn deed. Vijf keer kwam hij min of meer kansrijk voor het doel en de vijfde keer was het raak. Een prachtig steekballetje van de verder onzichtbare Neymar, werd briljant binnen geschoten. Dat was in minuut 24, waarna Barcelona weer wat gas terug nam. Nog één keer veerden de socios op toen Messi met een prachtige voorzet Suarez een enorme kopkans bood. De Schotse doelman Gordon redde echter subliem. De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. Celtic beet wel, maar hapte niet. Twee zachte inzetten van Celtic in de 49e en 53e minuut leverden echter niets op. Waarna Barça direkt wel toesloeg. Suarez werd onderuit getrokken in de zestien en Messi verzilverde de strafschop. Pas een kwartier later gebeurde er weer wat. Messi miste op een haar na het doel met zijn rechterbeen. Tot het einde bleef het kat-en-muisspelletje duren. Vooral kat Messi deed de muis Celtic opjagen. Hij bood Suarez 5 minuten voor het einde nog een niet te missen kans, maar hij wist slechts de paal te raken. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, die een beetje als een nachtkaars uitging. Het klasse verschil was simpelweg te groot. Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué (72. Marlon), Mascherano, Alba (65. Digne), Rakitić, Busquets, Gomes, Luis Suarez, Messi, Neymar (76. Ar 0-1 24. Messi (Neymar) 0-2 57. Messi (penalty) Geel: 41. Jordi Alba 63. Sergi Roberto 71. Neymar 89. Rakitić