Nieuws Augustus 2008

04-08

Chivas de Guadalajara - Barça 2-5

FC Barcelona blijft het goed doen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook de Mexicaanse titelrecordhouder Chivas werd slachtoffer van een gretig Barça, dat middels doelpunten van tweemaal Eto'o, Xavi, Hleb en Cáceres met 2-5 won.

Door de afwezigheid van Messi begon Guardiola met een nog onuitgegeven voorhoede. Hleb als centrale aanvaller, Henry als links- en Pedro als rechtsbuiten. Op het middenveld deelden Xavi en Iniesta de zijkanten en begon Keita als verdedigende middenvelder. Achterin begonnen Alves en Abidal aan de zijkanten en Márquez en Cáceres als centrumverdedigers. Pinto kreeg de voorkeur boven Valdés.

Opvallend genoeg was het niet de vrij onzichtbare Henry, maar Iniesta die zich met grote regelmaat aan de linkerflank meldde. En met succes, want de assists op de eerste twee doelpunten in de eerste helft kwamen van de voeten van Andrés. De eerste werd met een hard schot van Xavi tot doelpunt omgezet, de tweede, een dieptepass, werd knap door Hleb afgerond. Tussen de doelpunten door raakte Pedro nog de lat.

Na rust kwam er een ander Barça binnen de lijnen. Puyol, Gudjohnsen, Bojan, Eto’o en canterano Jeffren vielen in. Eto’o was meteen succesvol om het derde blaugrana doelpunt aan te tekenen. De Kameroener werkte een voorzet van Jeffren bij de eerste paal knap binnen De Mexicanen mochten na een slippertje van Alves in 58e minuut iets terugdoen, maar het was opnieuw Eto’o, die na een één-twee met Bojan het verschil weer op drie bracht. In de slotfase vielen er nog twee doelpunten. Chivas als eerste met de 2-4, waarna nieuweling Cáceres de uiteindelijke 2-5 op het scorebord bracht door een hoekschop spijkerhard in te koppen.

Beelden van de doelpunten zijn de vinden onder de spelersprofiel van Samuel Eto'o