Nieuws Juni 2012

29-06

Cruijff: “Alba de revelatie van het EK”

De transfer van Jordi Alba hing al maanden in de lucht. In de afgelopen dagen sprak Sandro Rosell al over de naderende komst van de linksback. Zo vertelde de preses in gesprek met radioprogramma El Matí van Catalunya Ràdio: “Jordi wil naar huis komen. Ik vond het prachtig om de foto te zien waarop hij de eerste steen hielp leggen voor het nieuwe La Masía.”
Bekijk hier de fotoserie van Jordi Alba bij Barça.

De 23-jarige international maakte tot 2005 deel uit van La Masía en komt zelf ook uit Catalonië. Hij redde het er niet tot het eerste elftal, maar brak bij Gimnàstic en Valencia wel door. Jordi Alba speelde de laatste drie seizoenen 74 wedstrijden in de Primera División.

Johan Cruijff denkt dat Barça een goede keuze heeft gemaakt. De legendarische nummer veertien ziet Jordi Alba als een van de beste linksbacks van dit moment. “Voor mij is hij de revelatie van het EK”, zei Cruijff in gesprek met Sport. “Ik wist al dat hij kwaliteiten heeft, maar bij de Spaanse ploeg doet hij het echt geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat Barcelona veel plezier aan hem gaat beleven.”

Jordi Alba staat zondag met Spanje in de EK-finale tegen Italië en Cruijff verwacht dat Spanje de Europese titel zal prolongeren. “Spanje speelt op een zeer hoog niveau. Ik hoop dat ze dat door kunnen zetten. Hun stijl is belangrijker dan het feit of ze daarmee overwinningen boeken.”

Teamgenoot bij La Roja, Pedro Rodríguez, roemde eerder deze week de veelzijdigheid van Alba: “Hij is een complete speler die zowel linksback als linkshalf kan spelen. Daarnaast heeft hij een geweldig linkerbeen, een goede voorzet en een aardige individuele actie in huis. Bovendien denk ik dat hij zich snel zal aanpassen aan het spel van Barcelona, hij zal een echte aanwinst zijn.”


Gerelateerd nieuws