Nieuws Oktober 2008

11-10

Cruijff gepolst als trainer

Na het vertrek van Frank Rijkaard heeft Joan Laporta getracht Johan Cruijff als hoofdcoach aan te stellen. Ook wanneer Rijkaard het vorige seizoen niet afgemaakt zou hebben was Cruijff de eerste optie op het lijstje van de voorzitter. Toen er aan het eind van vorig seizoen een nieuwe trainer aangesteld moest worden heeft Cruijff voorgesteld om Guardiola aan te stellen die naar zijn mening klaar was voor de klus.

Over Ronaldinho zei de voorzitter dat ze deze beter een jaar eerder hadden kunnen verkopen. Na het winnen van de Champions league viel het op dat hij het rustiger aan ging doen. Aan de huidige conditieachterstand bij AC Milan is te zien dat dit nog steeds niet op zijn oude niveau terug is.

Rakitic

Ivan Rakitic, speler van Schalke 04, kan volgens de Duitse boulevardkrant Bild rekenen op belangstelling van Barça. Naar verluid heeft Barcelona veertien miljoen euro over voor de Kroatische aanvaller. Naast Barcelona zouden ook Inter, Juventus en Chelsea belangstelling hebben voor de 20 jarige speler.