Nieuws Mei 2013

20-05

Dani Alves flirt met PSG

Dani Alves is openhartig geweest over de volgende stap in zijn voetballoopbaan. De Braziliaan liet aan Canal+ weten open te staan voor een transfer naar Parijs.

De vleugelverdediger had al eerder aangegeven zijn carrière niet bij FC Barcelona te willen afsluiten. De 30-jarige international speelt al vijf seizoenen in het blaugrana en staat nog 2 seizoenen onder contract bij Barça. Desondanks is Dani Alves aan het flirten met het buitenland. “Ik zal de deur naar Paris Saint-Germain nooit sluiten, en ook niet die naar een andere club”, zegt de Braziliaan. “Ze zijn in Parijs bezig enkele geweldige spelers te rekruteren en iets heel moois neer te zetten in de sport”, vervolgt de vleugelverdediger. “Ze missen nog wat continuïteit in de selectie, maar ze zijn al wel goed op weg. Ze hebben een paar grote sterren rondlopen en andere spelers van grote kwaliteit zijn ook al aangetrokken. Er wordt ook over anderen gespeculeerd, maar mijn deur staat altijd open voor PSG.”

Onze landgenoot Gregory van der Wiel en Frans international Christophe Jallet zijn twee rechter vleugelverdedigers die al onder contract bij de Franse kampioen, maar dat gegeven maakt de rijke club niet uit. Bovendien is Dani Alves een klasse beter dan eerdergenoemde spelers. Bij een eventueel vertrek van Dani Alves hoeven de fans zich geen zorgen te maken. De jeugdige speler Martín Montoya heeft al aangetoond het niveau van het eerste elftal aan te kunnen.