Nieuws September 2011

02-09

De Boer: “Middenveld Barça benadert perfectie”

Voor Frank de Boer is er geen enkele twijfel. Barcelona is dit seizoen opnieuw de grote favoriet voor de eindzege van de Champions League. De coach van Ajax was deze week aanwezig bij het trainersforum in Nyon. Daar stak hij in gesprek met de Catalaanse krant Sport de loftrompet over zijn voormalige werkgever en voormalig ploeggenoot Pep Guardiola. “Toen we nog samenspeelden zag ik in Pep al een goede toekomstig trainer”, zei De Boer. “Zijn elftal heeft iets wat tegenwoordig steeds minder teams hebben: de absolute wil om te winnen, offensief voetbal, blijven aanvallen.”

De Boer, die tussen januari 1999 en juni 2003 144 competitieduels voor de Catalanen uitkwam, verwijst onder meer naar het eerste competitieduel met Villarreal dit seizoen. “Het duel met Villarreal heb ik op de televisie gezien”', vertelde De Boer. “Ik ben een fan van deze speelwijze, omdat het je verplicht te domineren op het middenveld. Daar benadert Barcelona dit seizoen de perfectie. Tegen Villarreal stonden er eigenlijk vijf spelers op het middenveld, doordat Messi zich geregeld uit de spitspositie liet terugzakken. Voor een tegenstander is dat bijna niet te verdedigen.”

“Het is nog geen ploeg gelukt de Champions League twee keer op rij te winnen. Maar als ik een favoriet moet noemen, zeg ik toch Barcelona. Zij hebben de beste kans om de titel te winnen. Al wil ik Real Madrid niet uitsluiten, die ploeg is gegroeid. De rest kan alleen maar hopen…”