Nieuws Maart 2011

31-03

De meeste internationals zijn terug

Na anderhalve week van afwezigheid door interland voetbal, waren woensdagmiddag de eerste internationals weer terug in Barcelona. De zes spelers van Spanje, Afellay en Alves waren al weer op het trainingsveld te bewonderen. Alleen Messi, Mascherano en Milito worden pas donderdagochtend  weer terug op het trainingsveld verwacht.

Door de vele afwezigen heeft Pep Guardiola een aantal dagen door gebracht met zijn gezin. Nadat woensdag weer vele internationals terug waren, heeft hij ook de training weer hervat. Voor de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Villarreal had hij naast de spelers van het  eerste elftal, ook Fontàs, Montoya, Thiago, Jonathan dos Santos en Jordi Masip van Barça B opgeroepen om mee te trainen.

De geblesseerde spelers, Pedro en Maxwell boekten vooruitgang in hun herstel, want beide spelers waren weer terug op het veld, maar trainden nog wel apart. Bojan en Puyol werkten hun training nog af in de sportzaal om op die manier terug te komen van hun blessures.

Tijdens de afwezigheid van de vele internationals, hebben Pinto en Alves hun contracten met FC Barcelona verlengt. Daarom klonk er tijdens de bespreking een applaus om de beide spelers te feliciteren met hun contract verlenging.