Nieuws November 2013

24-11

De selectie voor het duel met Ajax

Gerardo Martino heeft zondagmiddag de namen bekend gemaakt die meereizen naar Amsterdam. Daar speelt Barça dinsdag om 20.45 het vijfde duel in de Champions League. Voor Ajax staat overwinteren op het spel en voor de gasten uit Catalonië is het van belang dat zij eerste in de groep eindigen.

Adriano Correia is de opvallende afwezige in de selectie. De Braziliaanse verdediger heeft last van zijn enkel en de medische staf neemt geen risico met hem. Xavi is wel fit verklaard en hij reist dus ook mee naar de hoofdstad van Nederland.

In de selectie van 19 namen zijn drie spelers uit Barça B opgeroepen en een speler van de Juvenil A, te vergelijken met de A-jeugd van Nederland. Verdedigers Patricio Gabarrón Gil (20), Sergi Gómez Solà (21) en spits Jean Marie Dongou (18) mogen hopen op speelminuten. Adama Traoré mocht afgelopen zaterdag al ruiken aan het grote werk. De 17-jarige aanvaller debuteerde tegen Granada en mag nu ook weer mee met het eerste elftal.

De volledige selectie voor het duel met Ajax bestaat uit de volgende spelers: Pinto, Olazábal, Montoya, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Pedro, A. Iniesta, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, Sergio, A. Song, Sergi Roberto, S. Gómez, Patric, Adama en Dongou. Van deze spelers moet er nog één afvallen aangezien er maar zeven spelers op de bank mogen plaatsnemen.