Nieuws November 2013

17-11

Debuut Bartra en aanslagen op Neymar

Dit weekend staat in het teken van de interlands. Spanje en Brazilië kwamen zaterdag avond en nacht in actie. Voor Spanje maakte Bartra zijn debuut. Neymar startte voor de gele kanaries en kreeg het zwaar te verduren tegen Honduras.

Spanje speelde zaterdagavond een oefenduel tegen Equatorial Guinea. De Spanjaarden wonnen het duel met 2-1 door goals van Cazorla en Juanfran. Jimmy Bermúdez maakte de treffer voor Guinea. Er startte maar 1 Blaugrana aan het duel en dat was meteen zijn debuut voor het nationaal elftal. Barta speelde 90 minuten in het centrum van de verdediging. De jonge verdediger lijkt de wind in de rug te hebben. Hij wordt met zijn debuut beloond voor een uitstekende spel van de afgelopen tijd voor FC Barcelona. Iniesta en Pedro vielen in de tweede helft nog in voor de regerend wereld kampioenen. Víctor Valdés bleef de gehele 90 minuten op de bank, Reina mocht het doel verdedigen.

Brazilië wist flink uit te halen tegen Honduras. De gele kanaries wisten maar liefs met 5-0 te winnen. Goals kwamen van Bernard, Dante, Maicon, Willian en Hulk. Alves kwam niet in actie. Neymar begon het duel wel. De Blaugrana scoorde niet maar gaf wel een assist. De aanvaller mocht van geluk spreken dat hij niet met een zware blessure het veld hoefde te verlaten. Neymar moest meerdere schandalige aanslagen van spelers van Honduras incasseren. Op de Instagram account van Neymar toont hij dan ook zijn benen vol met krassen, kneuzingen en zwellingen (klik hier voor de foto). Scolari wisselde Neymar ook voortijd, voor hem kwam Hulk in de ploeg.