Nieuws Juli 2008

01-07

Deco verkast naar Chelsea

Het tijdperk van Deco bij Barça is definitief voorbij. Hij tekende een drie jarig contract bij Chelsea alwaar hij wordt herenigd met trainer Scolari, de ex-bondscoach van Portugal. Deco verlaat Barça met gemengde gevoelens. De vier seizoenen in blaugrana leverde hem vooral in de eerste twee jaar veel lof maar bovenal veel prijzen op. Met name het laatste seizoen werd hij echter aangewezen als medeschuldige aan de slechte prestaties van Barça. Zijn vele lichte blessures en zijn sterallures buiten het veld deden zijn reputatie geen goed. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf, maar Barça slaat een andere weg in. Coach Pep Guardiola liet dan ook meteen na zijn aanstelling al doorschemeren geen plaats meer in de selectie te hebben voor Deco.
De op Ibiza vakantievierende Portugees liet weten blij te zijn met zijn transfer, maar met een triest gevoel vaarwel te zeggen tegen Can Barça. “Ik heb een geweldige tijd gehad, waarin ik veel gewonnen heb. Barça zal voor altijd een plekje in mijn hart houden.
De transfer levert Barcelona zo’n 10 miljoen op.
De 31 jarige Deco is de eerste van de drie grote sterren die de wacht zijn aangezegd. Eto’o en Ronaldinho zijn de volgende.