Nieuws Augustus 2011

22-08

Dinsdag nieuwe gesprekken LFP en AFE

Maandagochtend hebben de Spaanse profliga (LFP) en de spelersvakbond (AFE) verder onderhandeld om een oplossing te vinden voor het conflict tussen de twee organisaties. Naar aanleiding van die discussies hebben beide organisaties een voorstel opgesteld. Op het hoofdkantoor van de AFE worden de besprekingen tussen de twee partijen dinsdag 23 augustus om 16:00 uur hervat. Dat maakte de LFP maandag bekend op hun website.

Als de twee partijen geen overeenstemming bereiken zal de Spaanse competitie ook volgend weekeind nog stil zal liggen. Dat maakte Luis Gil, voorzitter van de Spaanse spelersvakbond AFE vandaag bekend De LFP en de AFE kunnen het vooralsnog niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden. Al maanden maakt de AFE zich zorgen over de omstandigheden voor de Spaanse spelers. De belangenbehartigers van de spelers willen een noodfonds voor voetballers die hun salaris niet op tijd krijgen uitbetaald. Ze vinden dat clubs de contracten lang niet altijd respecteren, want de profs hebben in totaal nog vijftig miljoen euro tegoed.

“Beide partijen liggen nog steeds ver uit elkaar”, zei Gil. “Maar we blijven werken aan een oplossing. Ik begrijp dat de mensen graag voetbal willen zien, maar iedereen moet ook denken aan de spelers die een slechte tijd doormaken. Ik zou graag wat optimistischer zijn, maar op dit moment kan ik dat niet.”

Francisco Catalan, vice-voorzitter van de LFP, hield desondanks een goed gevoel over aan de bijeenkomst van vandaag. “Ik denk dat er iets positiefs kan komen uit wat vandaag besproken is”, zo gaf hij te kennen, zonder daarbij details te noemen.