Nieuws December 2009

09-12

Dynamo Kiev - FC Barcelona 1 - 2

FC Barcelona heeft vanavond in Kiev de klus zelf geklaard. Tegen een erg defensief Kiev werd het 1-2 voor de blaugranas.

Het begon nog wel zorgwekkend voor de ploeg van Guardiola. Al in de eerste minuut keek het tegen een achterstand aan, toen Milevsky doelman Valdes wist te passeren, die uitdrukkelijk niet vrijuit ging.  Hierdoor diende Barcelona achter de feiten aan te gaan lopen en dat is tegen een sterk compact spelend Dynamo erg lastig. Hoewel de bal steeds goed van voet tot voet ging, waren er niet echt grote kansen. Messi kwam nog wel oog in oog met keeper Shovkovskyi na een fout van de doelman maar de keeper wist zijn fout knap te herstellen. Tot de 33e minuut Xavi een assist van Abidal goed wist af te ronden. Extra goed aan dit doelpunt was dat Inter een minuut hiervoor op voorsprong was gekomen tegen Rubin. Dat zou een eventuele uitschakeling van FC Barcelona mogelijk hebben gemaakt.

In de tweede helft diende Dynamo wat meer aanvallend te gaan spelen. De ploeg moest immers op zoek naar doelpunten om nog door te kunnen gaan naar de knock-out fase van de Champions League. Dynamo schuwde de persoonlijke duels niet en zocht met name de beste man aan Catalaanse zijde, Leo Messi. En het was juist de kleine Argentijn die vlak voor tijd Barcelona op voorsprong wist te zetten. Daarna was er nog tweemaal pech voor de winnaar van de gouden bal. Hij miste nog een goede kans op de 1-3 en belangrijker nog, hij moest er geblesseerd af. Momenteel is nog niet bekend of de blessure ernstig is of niet. Kiev wist er eigenlijk niet veel meer dan een gevaarlijke kopbal van Almeida tegenover te stellen.

En zo kwam er toch nog een kleine domper op een fraaie avond. De ploeg kan zich nu gaan voorbereiden op de volgende zware fase van de competitie. Zowel de wereldbeker voor clubteams als de derby tegen Espanyol staan namelijk voor de deur.

FC Barcelona : Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Iniesta, Ibrahimovic