Nieuws Augustus 2010

28-08

Een droom is uitgekomen

Javier Mascherano is vandaag afgereisd naar Barcelona en is gelijk van het vliegveld doorgereden naar Camp Nou om daar zijn handtekening te zetten onder een contract tot medio 2014.

Na het onderteken van het contract zei de Argentijnse international: "Ik ben blij en trots dat ik deel mag gaan uitmaken van een team dat alles heeft gewonnen. Het is een droom die uitkomt. Maar bovenal mag ik nu gaan spelen voor een fantastisch team met fantastische mensen. Net als bij elk team waar ik in gespeeld heb, zal ik alles geven voor Barcelona. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen en het team verder helpen op elke manier mogelijk."

Pep Guardiola heeft Mascherano welkom geheten bij Barça: “Mascherano is veel meer dan een verdedigende speler. Hij heeft veel balgevoel, houdt het simpel, is erg sterk en heeft  veel toevoegen op het middenveld. Ondanks dat hij nog jong is heeft hij al veel ervaring en we weten uit ervaring dat hij een goede persoonlijkheid heeft.”

Daarmee refereerde de Catalaanse coach aan de contacten die Mascherano heeft met landgenoten Lionel Messi en Gabri Milito. Javier zei dat ze belangrijk zijn geweest bij het maken van de keuze voor Barça: “Messi en Milito hebben me veel verteld over de club en dat als ik zou komen dat ik terecht zou komen in een geweldige groep spelers.”

Maandag zal Mascherano medisch gekeurd worden bij het FC Barcelona Centro Médico in Camp Nou.