Nieuws Juli 2011

22-07

Eerste spelerspersconferentie: Xavi

Xavi Hernández ziet het als een voordeel dat er tijdens de zomer uitgerust kon worden en dat er tijd is geweest om goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De geprezen middenvelder meent dat de teammotivatie intact is en dat Barça het team is dat verslagen moet worden in het nieuwe seizoen.

Xavi is de eerste speler van het nieuwe seizoen die de media te woord staat in een persconferentie. Hij nam van de gelegenheid gebruik om uit te leggen dat hij fit is en waarom hij is begonnen met wat specifieke oefeningen. Xavi: “Ik heb wat last van mijn hiel en afgelopen jaar leed ik aan een blessure in mijn achillespees. Daarom is het beter voor mij om apart van de groep te werken.” Hij hoopt snel weer met zijn ploeggenoten te kunnen trainen.

Wat betreft de teamambitie zei Xavi dat de ploeg ervoor gaat om het maximale aantal titels mogelijk te behalen. De Super Cup is de eerste waarvoor gestreden zal worden, maar Xavi liet tevens weten dat er, gedurende het seizoen, nog belangrijkere trofeeën te behalen zijn.
Xavi kreeg wat kritiek na zijn woorden een week geleden die betrekking hadden op Cesc. De speler zei alleen gedacht te hebben aan wat het beste was voor Barça en Cesc. Xavi: “Het spijt me. Mijn intentie was niet om Wenger of Arsenal te beledigen.”

Tot slot benadrukte Xavi zijn blijdschap over de promoveringen van Fontàs en Thiago, spelers die klaar zijn voor het eerste team. Wat betreft het grote aantal middenvelders binnen de Barça-selectie zei hij: “hoe meer spelers die op het middenveld kunnen spelen, des de beter. We gaan allemaal goed samen.”