Nieuws Mei 2019

19-05

Eibar - Barça 2-2

FC Barcelona heeft de laatste speelronde niet winnend af kunnen sluiten. Ondanks twee treffers van Leo Messi bleef het bij 2-2, op bezoek in Baskenland bij Eibar. Hierdoor eindigt Barça het seizoen met 87 punten, 11 boven nummer 2 Atlético Madrid en 19 boven Real Madrid. Barça speelt nog één duel, de bekerfinale tegen Valencia.

Barça kwam in de beginfase niet goed voor de dag, want Marc Cucurella scoorde al snel de 1-0 voor Eibar. De linksmidden, van oorsprong linksback, is afkomstig van Barcelona en was vastberaden om zich te bewijzen tegen zijn oude ploeg. Al snel werd er echter orde op zaken gesteld door een man die zich niet meer hoeft te bewijzen. Messi schoof twee ballen tegen de touwen om zo zijn competitietotaal op te schroeven naar 36, waarmee hij zich voor het derde jaar op rij tot Spaans topscorer kroont en waarschijnlijk ook de Gouden Schoen bemachtigd. Het was echter niet genoeg voor de zege, want Pablo de Blasis liet nog voor rust de 2-2 aankondigen en daar bleef het ook bij. Bij beide goals ging Jasper Cillessen, de doelman die waarschijnlijk vertrekt, niet vrijuit. Carles Peréz maakte nog zijn debuut voor Barça na 73 minuten, maar verder voetbalde Barça het duel tamelijk rustig uit. In Sevilla werkt het nu alleen nog de bekerfinale af tegen Valencia.

Opstelling Barça: Cillessen; Alba, Lenglet, Piqué, Semedo ('46 Wague); Rakitic, Busquets ('65 Alena), Vidal; Malcom ('73 Peréz), Messi, Sergi Roberto

Foto: www.fcbarcelona.cat