Nieuws April 2022

07-04

Eintracht Frankfurt - Barça 1-1

FC Barcelona is in het uitduel tegen Eintracht Frankfurt in de kwartfinales van de Europa League niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het is de derde achtereenvolgende keer dat Barcelona slechts een gelijkspel overhoudt aan een heenduel in de Europa League, nadat de ploeg eerder al niet van Napoli en Galatasaray wist te winnen. Tegen Eintracht Frankfurt speelde Barcelona zonder Nederlandse spelers. Frenkie de Jong mocht op de bank plaatsnemen terwijl Depay en Luuk de Jong vanwege respectievelijk een blessure en corona afwezig waren.

In een eerste helft waarin weinig gebeurde draaide de VAR een penalty voor Frankfurt terug, maar vlak na de rust sloeg de Duitse subtopper alsnog toe. Het werd 1-0 voor Frankfurt via Knauff uit een afgeslagen corner, middels een prachtig schot in de kruising. Ter Stegen was kansloos op de heerlijke uithaal van Knauff. Even later kwam Frenkie de Jong binnen de lijnen en hij was de aangever voor de gelijkmaker van Barça. Ferran kreeg de bal na een prachtige combinatie voor zijn voeten en de Spanjaard schoot de 1-1 tegen de touwen. Verder kwamen de mannen van Xavi niet, dus zal het karwei thuis afgemaakt moeten worden.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Araujo, Piqué (23' Lenglet), Garcia, Alba; Pedri, Busquets, Gavi (62' De Jong); Torres, Aubameyang, Traoré (62' Dembélé)